2008-11-13 16:24:20• hírek • Czinzel László

Szavazni menő kampánybusz egyetemistáknak

Várhatóan Marosvásárhelyről és Kolozsvárról indulnak majd azok a buszok, amelyek szavazni vinnék állandó lakhelyükre a két egyetemi központ diákjait.

Miután a márciusban életbe lépett választási törvény egyik kitétele értelmében mindenki csak az állandó lakhelyén szavazhat november 30-án, félő, hogy nagyon sok egyetemista fog távol maradni az urnáktól.

Ezt az RMDSZ ifjúsági szervezete is felismerte, ezért a két nagy romániai egyetemi központból autóbuszt fog indítani a szavazás hétvégéjén a szavazni hazautazó diákok számára. A kezdeményezés részletein még dolgoznak, november 20 környékén fog  kiderülni milyen körülmények között vehetik igénybe az egyetemisták a kampánybuszokat, amelyek Marosvásárhelyről és Kolozsvárról indulnak majd el Erdély különböző városai irányába.

Szintén az egyetemisták szavazását elősegítő igénnyel állt elő egy romániai diákszervezet, akik azt kérik a minisztériumtól, a felsőoktatási intézmények hallgatói számára legyen tanítási szünet a szavazás napját megelőző csütörtök és péntek, azaz november 27 és 28.

A december elsejei állami ünnep miatti szabad hétfő miatt igazi hosszú hétvége várna a diákokra, ha a követelést elfogadják a minisztérium illetékesei, ám a döntés egyelőre várat magára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: